Nuohouspalvelut

TAVOITTEENA TURVALLISUUS

Perinteinen hormi- ja tulisijanuohous suoritetaan asuinkiinteistössä yleensä kerran vuodessa ja vapaa-ajan kiinteistössä kerran kolmessa vuodessa. Tällöin savuhormit ja tulisijat puhdistetaan sekä tarkastetaan silmämääräisesti niiden kunto ja suojaetäisyydet.

Nuohouksen tavoite on paloturvallisuuden parantaminen kiinteistössä sekä tulisijojen ja hormien mahdollisimman häiriötön toiminta. Kiinteistön omistajalle ilmoitetaan nuohouksessa havaituista vioista tai puutteista, jotta ne voidaan korjata.

TALOUDELLISUUS

Melko usein sanotaan nuohouksen olevan tarpeetonta, jos tulisija vetää hyvin. Pelkkä hyvä veto ei kuitenkaan auta, jos vaikkapa vanhan pönttöuunin tuliputkesta puuttuu tiiliä, ja savukaasut pääsevät liian kuumina suoraan rasittamaan savuhormia. Nokinenkin takka tai uuni voi vetää hyvin, mutta silloin pääsee lämpöä turhaan harakoille – tuli kyllä palaa, muttei lämmitä tehokkaasti.

NOKIPALON TORJUNTA

Nokipalo on hormiin kertyneen noen palamista. Suuret lämpötilat piipussa nokipalon aikana voivat vaurioittaa hormia, ja tulipalon riski on suuri. Nokipalo torjutaan polttamalla kuivaa puuta riittävällä ilmamäärällä sekä pitämällä noen määrä hormissa vähäisenä säännöllisen nuohouksen avulla.

YHTEISTYÖ

Kiinteistön omistaja voi vaikuttaa nuohouksen onnistumiseen  huolehtimalla, että tikkaat ja kattosillat ovat kunnossa ja että kaikille nuohouskohteille on esteetön ja turvallinen pääsy. Tällöin nuohooja voi parhaiten keskittyä työhönsä.

 

Tuntuuko siltä, että olisi aika selvittää hormin tai tulisijan kunto myös hieman syvällisemmin?
Lue lisää

Soita 0400 357 116

Kiikala, Suomusjärvi, Salo, Varsinais-Suomi

© 2017 Nuohouspalvelu Marko Kylänlahti  •  Webdesign Leena Kanerva